Sunday, 19 June 2011

Loistava etana
ESITTÄJÄ: Huuhkaja
JULKAISU: “Loistava etana”
FORMAATTI: Digitaalinen julkaisu
KATALOGINUMERO: PAR-006
LEVYMERKKI: Pacific-Atlantic Records
JULKAISUPÄIVÄ: 17. kesäkuuta 2011
TUNNISTEET: Psych Hop, UDM, Jeskola Buzz, Boss SP.


Kahdeksan raitaa timanttista nauhan rutinaa Twisted Kristerin hämäräntulon jälkeiseltä alter egolta Huuhkajalta.

”Loistava etana” on kokoelma Huuhkajan lähestyneen millenniumin alla tehtyjä kappaleita. Kyseessä on perälaarin unhofolkkia kaikkien aikojen parhaan suomalaisen musiikkiohjelmiston, Jeskola Buzzin tehosteverkkojen läpi ajettuna, halvimmilla löytyneillä näytteenottajilla värkättyjä nauhalenkkejä ja ajan kulku unohtaen rakennettuja tupladekkimankkakollaaseja. Kaiken kruunuksi viimeistellyt äänitteet katosivat juuri valmistuttuaan yli kymmeneksi vuodeksi.

Nämä piristävän kummalliset yritykset tehdä hip hoppia ja muuta sähköistä rytmimusiikkia löytyivät hiljattain sattumalta helsinkiläiseltä ullakolta ja ovat nyt saatavilla hellävaraisen digitaalisen prässäyksen läpikäyneinä.

Kätevintä olisi kenties kuvata ”Loistavaa etanaa” euro-eksentriseksi yritykseksi matkia Public Enemy-yhtyettä ja sen seuraajia. Musiikissa yhdistyykin jännittävällä tavalla 80- ja 90-lukujen taitteen räpraitojen dishamoninen äänikuva funkkaavaan pidäkkeisyyteen, joka on kenties mahdollinen vain Windows 98:n ääreen talvikuukausiksi jäykistyneelle fennoskandinaavinuorelle.

Kappalelistaus:

1. Loistava etana 2:55
2. Linnainmaa 2:14
3. Puhekone 2:13
4. Elävä kummitus 3:08
5. Päätietokone 2:41
6. Rämälämä 1:35
7. 60 rauhan vuotta 2:40
8. Kolmas aisti 3:04

Kokonaiskesto 20:40

Huuhkaja: Kenttä-äänitteet, vinyylikaappaukset, tracker-ohjelmistokollaasit ja yksi Pepsi liikaa.
Loppumiksattu C-kasetille ja unohdettu talvihousujen alle 12 vuodeksi.

Korjaustoimet ja masteroinnin suoritti Twisted Krister Pacific-Atlanticin studioilla toukokuussa 2011. Copyright Huuhkaja / Pacific-Atlantic Records 2011.  

No comments: