Friday 7 September 2007

Retkikunta: hyviä ja huonoja uutisia


Rakkaat retkikuntalaiset,

Minulla on teille hyviä ja huonoja uutisia. Ensin ilouutinen puunkaatotoimikunnalle: Seattlesta netin kautta tilaamamme metsurinpaidat saapuivat tänä aamuna, ja ovat noudettavissa neukkarin pöydältä. Valitkaa mieleisenne väri.

Sitten huonot.

Törmäsin eilen illalla taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan, ja hän sanoi että me emme saa kaataa Superkasin edessä seisovaa kahta riippapihlajaa kuunarin rakentamista varten; ovat kuulemma koko taloyhtiön omaisuutta. Joten täytyy keksiä jotain muuta. Tosin meillähän oli varasuunnitelmissa kaataa kaupunginteatterin puistossa kasvavia vanhoja saarnia.

No, eilen otin pari sherryryyppyä rohkaisuksi ja menin merkkailemaan liidulla kaadettavaksi sopivia puita. Löysinkin oikein hyviä yksilöitä; vahvoja ja jänteviä, sopivan kuivakoita puita jota Helsinginniemen navakat tuulet ovat muokanneet juuri meidän tarkoitusperiin sopiviksi.

Mutta sitten alkoivat vastenkäymiset: kuin tyhjästä ilmestyi pari kaupungin vankkarakenteista äijää tivaamaan tarkoitusperiäni. Myönnettäkööt: kannoin isoa pokasahaa ja askeleeni haki sherryn jälkeen; kärkevät mielipiteeni eivät myöskään rauhoitelleet näitä kaupungin lakeijoja. Mutta totuushan on että retkikuntamme tulee hyödyntämään ihmiskunnan lisäksi Helsingin kaupunkia suunnattomasti, mitä nämä barbaarit sinisissä haalareissaan eivät suostuneet ymmärtämään.

Joten olen viettänyt eilisin yön putkassa.

Yön aikana olen kuitenkin miettinyt asioita, ja tiedänkin että tämä pieni vastoinkäyminen ei voi vaarantaa retkikuntaamme. Vai olisiko Nordenskiöld ikinä löytänyt Luoteisväylää jos jokainen pieni töyssy matkassa olisi saanut hänet kääntymään takaisin?

Retkikuntani,
Vannon että matka jatkuu.

Teidän,
Retkikunnan johtaja,
Casper G. Stroemman

2 comments:

Anonymous said...

Ole voimassasi väkevä ja viisaudessasi vahva, C. G. Srroemman. Tunnen että nämä vastoinkäymiset ovat vain viesi kaukana siintävästä jalosta päämäärästä.

J. S. Carelian Partawarrior.

Anonymous said...

Hiio hoi!

Meillä on ehdoton ja järkkymätön oikeus toteuttaa suunnitelmaamme. Sitä puoltaa jo sekin, että nykykäsityksen mukaan kaikki kaikkeuden pisteet ovat fysikaalisesta näkökulmasta samassa asemassa, jolloin mitään tiettyä pistettä ei voida asettaa erikoisasemaan muihin nähden.
Siksi olinkin tyrmistynyt lukiessani C. G. S.:n lähettämän sanoman. Eikö ihmiskunta ole oppinut mitään vuosisatojen saatteessa? Samat vaikeudet Colubumbuksesta Columboon! Edelläkävijöitä ei ymmärrä kukaan... Älkäämme kuitenkaan lannistuko. Ahdinko on vain väliaikaista. Muistakaamme Nikolaus Kopernikuksen (puolalaisella oikeinkirjoituksella Mikołaj Kopernik, latinaksi Nicolaus Copernicus, oikein: Niklas Koppernigk) esiiin tuomaa totuutta. Kuten maa joka kiertää aurikoa on myös häiriköijät tuleva pörräämään meidän ympärillämme. Tulevaisuuden haasteita varten voitte käydä hakemassa työpöydillenne jaettuja räjähdekortteja vastaa minulta TNT:tä. Totuus on ainoa oikea päämäärä ja sinne me haluamme purjehtia!

Ylimatruusi Peki