Monday, 30 May 2011

OMG, My Baby has Bad Hair DaySuperkasin muotiviikon päätteeksi, ikään kuin muotinviikon pohjalle vajonneena murusena käsitellään lapsia. Tai pikemminkin sitä miten meidän vanhempien kannattaisi suhtautua heidän tyylittömyyteensä.


Kaikkihan me tiedämme, että vaikka vanhempien asut olisivat aivan tiptop & chic niin kyllä tyylikkyys on kaukana jos matkassa on esimerkiksi housuihinsa paskantanut lapsi. Ulosteen haju peittää vaivaannuttavasti vanhempien eau de toiletien tuoksut ja saattaa pistävyydellään jopa vähentää katsojien vanhempien huoliteltuun asukokonaisuuden silmäilyyn käyttämää aikaa.


No miten meidän sitten tulisi suhtautua näihin paskahousuisiin pikkuveijareihin? Useimmat vanhemmat tekevät tietenkin hormoonipäissään sen virheen, että he kuvittelevat muiden pitävän lapsistaan yhtä paljon kuin he itse heistä pitävät.


Muoti ei kuitenkaan ole tykkäämiskysymys. Muoti on taidetta.


Siis mitä kunnollinen muotia rakastava kansalainen tekee jos hänen lapsellaan on esimerkiksi tukka aivan päin persettä. –Klassinen bad hair day.


Ensimmäiseksi hän pitää lapselleen tietenkin rakastavan, mutta sitäkin jämäkämmän puhuttelun. Ovesta ei astuta ulos jos ei näytetä huolitellulta. Kukaan muu kuin sukulainen ei digaa kulahtanutta kakaraa. Tämä lapsen on hyvä kuulla ja sisäistää aivan viimeistään kolmen vuoden iässä. Tämä tapahtuu kätevästi esimerkiksi kielen kehityksen yhteydessä. Hyväksi havaittu tapa on modifioida vanhoja out of date -satuja modernimpaan muotoon. Onko keneltäkään pois jos lapsi oppii sen vaietun faktan, että susi söi punahilkan pitkälti juuri hänen hemmetin mauttoman kolttunsa takia.


Jos vahinko on kuitenkin päässyt jo tapahtumaan ja lapsen tukka näyttää siltä kuin lehmät olisivat sitä pureskelleet on syytä jättää puhuttelu kotioloihin ja käyttää lapsen julkiselta paikalta salakuljettamiseen ns. camouflage taktiikkaa. (Ranskassa tästä taktiikasta käytetään termiä tactique de la situation fatale.)


Tällaisissa supernoloissa tilanteissa kannattaa lapsen asukokonaisuuteen lisätä yksi tai useampi asu tai asuste joiden tehtävä on yksinkertaisesti peittää nolot mokat ja vetää huomiota johonkin epäolennaiseen ja överin söpöön.


Hassut hatut. Mielipuolisen mauttomia, mutta todella käytännöllisiä tilanteisiin jossa peittelet lapsesi pukeutumiseen liittyviä mokia. Käydäänpä läpi muutama case -esimerkki.


Case 1: Söpöilymeiningillä tehty kalahattu


Tällainen hattu on erityisen hyvä jos epäilet vastaan tulevan tuttuja jotka ovat maanläheisiä tai muuten vaan hippejä. Tämän ihmisryhmän huomion saa varastettua kaikella joka yhdistelee söpöä ja kotikutoista. Esimerkissä käytetyn hatun saa näppärästi askarreltua vaikka Akateemisesta kirjakaupasta haetuilla paperitarvikkeilla sillä välin kuin lapsi odottaa hattua askartelevaa vanhempaansa ja kotiinkuljetusta esim. Stockan vessassa tai pukukopissa. (Lapset tykkäävät odottaa usein pitkiäkin aikoja jos heille lykkää käteen esimerkiksi lihapiirakan tai munariisipasteijan.)

Case 2: Merihenkinen hattu


Jos olet viettämässä mukavaa päivää esimerkiksi Espoon suvisaaristossa ja huomaat tarvetta lapsen maineen pelastavalle muotievakuoinnille niin voit askarrella riittävästi huomiota lapsen tukasta vievän "söpön merimieshatun" esimerkiksi paperisuikaleesta ja vaaleiden sukkahousujesi haarakiilasta.


Case 3: Tappajahai -hattu


Jos lapsesi hiuslaite on niin fataali, että tarvetta ilmenee äärimmäisille ratkaisuille, tehokas vaihtoehto on laittaa lapsellesi päähän hattu jonka avulla voit aloittaa vastaan tulevien tuttujen kanssa keskustelun hattuun liittyvästä elokuvasta. Tämä taktiikka toimii kuitenkin ainoastaan jos lapsi on jo niin vanha, että vanhempien keskustellessa nostalgisesti muka kiinnostavista elokuvista (esim. Star Wars) lapsi voi itse kiivetä pihamaalla odottavan Volvon kyytiin. (Superkasi suosittelee tästäkin syystä tummennettujen lasien asentamista menopeliisi.)


Case 4: Double trouble -asu.


Jos sinulla on lapsi olet luultavasti ollut todistamassa tilannetta jossa tajuat yhdellä vilkaisulla lapsellasi olevan sekä vellit housussa että nolo fleda. Tällaisissa tilanteissa vanhempana sinä et saa hylätä lastasi. Sen sijaan voit varautua näihin mahdollisiin tilanteisiin kahdella eri vaihtoehdolla. Voit joko yrittää teeskennellä kovaäänisesti auttavasi jonkun toisen eksynyttä lasta jolloin lapsen mauttomuus ainoastaan lisää sinun oman uhrautuvan luonteesi esille tuomista.


Jos tiedät, että paikalla on kuitenkin henkilöitä jotka voivat tunnistaa lapsen omaksesi kannattaa hänen asukokonaisuuteen lisätä saman tien kaksi huomiota herättävää asustetta, yksi kummallekin häiriötekijälle. Tässä esimerkki casessa, lapselle on annettu sekä "söpö pandahattu" että persoonallinen hammaskäsilaukku. Täydellinen attention catcher combo joka vie taatusti huomion kiusallisista asioista.


Tämän muotiblogikirjoituksen kuvat ovat lavastettuja ja kuvissa esiintyvä lapsi on malli. Kuvien lapsi on kaiken lisäksi oikeasti äärettömän hyvin kasvatettu ja itse asiassa todella muodikas aivan kuten vanhempansakin.

No comments: