Monday, 27 September 2010

Kirja-arvostelu: Jeesus-nimen atomivoima uskoville

Superkasin kuukauden kirjana on tällä kertaa Tommy Hicksin Jeesus-nimen atomivoima uskoville. Se on vuodelta 1948.

Kirja jatkaa Superkasin suosituksi osoittautunutta kristillisten kirjojen arvostelusarjaa ja on kotimainen hengentuote, oikein avainlippukaliiperia. Tämä ilmoitetaan heti kirjan alussa hieman sekavasti.

Tommy itse ei esiinny kirjan kannessa – jossa esiintyy silloin muodissa ollut ydinräjähdys – vaan vaatimattomasti takakannessa. Huomatkaa hieno mikrofonin johto joka muodostaa T-kirjaimen. Mutta onko se kytketty mihinkään?

No mutta näin hienojen kansien välistä luulisi löytävän kiehtovaa luettavaa? Väärin. Kirjan teksti on aivan kuolettavan tylsää, jopa siinä määrin ettei sitä varsinaisesti ole edes luettu tätä arvostelua varten, mitä nyt selailtu sieltä täältä.

On sinänsä ymmärrettävää että 60 vuotta vanhan kirjan kieli ei voi enää olla kaikkein freeseintä, mutta Tommy näyttäisi rakastavan sanoja niinkuin ”vanhurskas”, ja jokaisen lauseen jälkeen pitäisi olla pläräämässä raamattua että voisi verrata mitä Heprealaiset ovat sanoneet samasta asiasta.

Lisäksi Tommy näyttäisi olevan kovin mustavalkoinen uskossaan. Rentoutuisi vähän. Ei näiden jumala-hommien nyt niin vakavia tarvitse olla?

Itseasiassa, tarkastellaanpa taas Tommyn kuvaa. Jep. Selvästi kakkahätäisen näköinen.


Onneksi vastaus löytyy kirjasta: Tommy on viettänyt liikaa aikaa hengellisten harjoitusten parissa ja hänestä on tullut uskonkiihkoilija. Kuka olisi uskonut että teoksesta oikeasti löytyi vastaus johonkin mieltä askarruttavaan kysymykseen?

Kaiken kaikkiaan teksti ei siis ollut täysin vailla meriittejä, ja siitähän ei pääse mihinkään että kansi on ilmiömäinen.
Superkasin arvosana: Sisältö: 5, kansi: 10 = 7,5


No comments: