Thursday, 9 April 2009

Pääsiäis-kirja-arvostelu: Tutustumme Jumalan suunnitelmaan


Pääsiäisen kunniaksi Superkasi julkaisee arvostelun kuvitetusta opetuskirjasta Pelastus; Tutustumme Jumalan Suunitelmaan. Sen on julkaissut Vantaalainen RV-kirjat vuonna 1981.


Ihan ensimmäiseksi kunnioitusta herättää kirjan koko; se on kutakuinkin pienen uunipellin kokoinen. Pelkästään tämä herättää heti jumalanpelon lukijassa. Lisäksi se on painettu pelkästään mustalla ja ruskealla, joka tekee siitä komeimman kirjan jota olen nähnyt vuosiin.


Onko se oikeastaan hieman häiritsevän iso? Onneksi pystymme kasvattamaan mittakavaa antavan tulitikkurasian kokoa, jolloin asiat normalisoituvat.


Heti ensimmäisellä aukeamalla opas ottaa luulot pois lukijalta ilmoittamalla että tämä ei voi olla kristitty ”yrittämällä olla hyvä”. Kirjoittajaa ei oppaassa mainita, mutta se lienee suoraselkäinen mutta ankara vanhan testamentin jumala.


Opaan hyviin puoliin laskettakoot ettei se keskity pelkästään apologeettiseen puheeseen, vaan antaa myös käytännön vinkkejä esimerkiksi katutappeluun. Tässä kuvassa mustahousuinen vesseli on selvästikin Vapahtajan tarpeessa.


Kirjan kuvittajaa ei ikävä kyllä myöskään mainita nimeltä, mutta hän on ilmiömäinen. Vai milloin viimeksi olette nähneet Jeesuksen kuvattuna keski-ikäisenä kiertelevänä pölynimurikauppiaana?


Kirjassa käydään toki myös läpi sivukaupalla hauskoja ”Jumalan suusta”-tyyppisiä letkautuksia jotka liittyvät taivaaseen ja ikuiseen kadotukseen. Tärkein ohje löytyy kuitenkin viimeiseltä sivulta; älä luota tunteisiin. Se saattaa kuulostaa kylmältä, mutta täytyy muista että vaihtoehtona on helvetti so whatcha gonna do?

Yhteenveto: Kirjan suhde uskonnonopetukseen tuntui hieman vanhahtavalta, mutta se oli toisaalta pienen uunipellin kokoinen ja kuvitukset olivat täydellisiä.

Arvosana: Täysi kymppi – tätä Jesse lukisi!

1 comment:

Anonymous said...

UUU---JEAH!