Tuesday, 31 March 2009

Kirja-arvostelu: Auto aaBits


Tässä kuussa Superkasin intranetissä arvostellaan virolainen autoilu-opas. Sen on kirjoittanut Kalju Aleksius vuonna 1987.


Kirja alkaa perusohjeilla: autoilu on nuorten miesten hommaa. Silmälasit ja harveneva tukka on merkkejä siitä että voisi pikkuhiljaa lopettaa se tientukkeena olemisen, Kalju.


Taulukossa käydään läpi ajalle tyypilliset autot. Yllätyksenä ei tule että Ziguli on ollut sangen suosittu malli, joka Suomessa tunnetaan vientinimellä Lada.


Tsigulit ovat muutenkin toistuva teema kirjan kuvituksessa. Tämän kuvan sanoma on ettet voi epäonnistua jos et edes yritä, joten miksi liata kätensä?


Oppaassa käydään myös läpi auton ruostumiselle alttiit kohdat. Ladassa se vaikuttaisi olevan lähinnä vasen kylki.


Entäs mitä tehdä jos tien varressa seisoo seksikäs nainen? Silloin ainoa oikea ratkaisu on tietenkin hallitsematon lukkojarrutus. Mutta miksi taustapeilissä näkyvistä silmistä kuvastuu selittämätön kauhu?

Kaiken kaikkiaan kirja oli opettavainen, mutta ymmärrämme kyllä miksi kirjoittaja on sen niminen mitä on; näillä opeilla repii helposti hiukset päästään.

Superkasin arvosana: 7–

3 comments:

Viikin Line said...

Nerokasta! Itse olisin antanut 10-

Jussi S.Karjalainen said...

Minä muistan ku nuorena veivasin Isäukon Ladaa kammella pakkasessa Kajaanin pakkasissa käyntiin. Aina starttasi! Ja silloin oli vielä PAKKASIA! Terveiset vaan sinne...

Jussi S.Karjalainen said...

Niin, se oli työsuhdelada.