Wednesday 10 October 2007

Retkikunta: varustelu alkakoon!



Rakas miehistöni,

Kirjoitan teille liikutuksen vallassa. Nyt, vihdoinkin, monen kuukierron jälkeen minun on ilo ilmoittaa teille että meillä on vihdoinkin kelpo kulkuneuvo!

Niin – minullehan tuli ilmestys unessa missä demoni, tarkoitan siis Juliana, käski meidän ostaa vuoden '68 Volkswagen Kleinbussin ja ajaa sille Hankoon. Mutta tiedättekö hei mitä Kleinbussit nykyään maksavat? Ne ovat kuulkaa keräilykamaa nykyään, enkä minä ole tehty rahasta. Olkoonkin että minulla on se jalopuinen rasia hytissäni missä pidän kultadublooneja, sikaareita ja lampaansuolesta valmistettuja kondomeja, niin silti. Sensijaan ostin meille vanhan Hiacen:



Juu juu, tiedetään, ei se ole mikään kuunari. Ei se edes ole vanha volkkari. Mutta siinä on hyvässä kunnossa oleva naftamotti ja vaan ihan vähän ruostetta helmassa, joten tällä ajaa vielä monta tuhatta kilometriä. Ajetaan se vaikka Gibraltarille, myydään Afrikkaan ja niillä rahoilla ostetaan sitten se kuunari! Iberian niemimaalla tehdään sitäpaitsi hyviä, merikelpoisia aluksia.

Alunperinhan meidän piti lähteä tänään aamulla, mutta nyt siirräämme lähtöä kahdella päivällä, koska kulkuneuvomme on varusteltava!

Aikaisemmin olin ajatellut että ottaisimme harppuunoita mukaan jotta olisimme voineet ampua niillä hylkeitä, mutta se tuntuu liian vaivalloiselta. Sen sijaan otamme nyt mukaan pieniä puunuijia. Niillä voimme talvella nuijia pieniä pörröisiä kuutteja kun ne kurkkaavat hengitysaukoista ylös, se on kuulkas helppoa kun mikäkin.

Lisäksi auton takaosa varustellaan riippumatoilla. Vähän ahdastahan siellä tulee kaikkien bunkata, mutta olen varma että matkamme päämäärä mielissänne pienet epämukavuudet eivät varmaankaan haittaa. Sitäpaitsi näyttäisi siltä että suurin osa Superkasin miehistöstä on jo amerikanmaalla, joten ei siellä nyt niin ahdasta tule.

Mitä tulee henkilökohtaisiin varusteisiin kehottaisin maltillisuuteen, koska aiomme pysähtyä Rostockin Lidliin ostamaan bissee, ja sille täytyy jättää tilaa. Taas kerran - ajatelkaa vaikka että olette A-team. Nekin mahtuivat yhteen kämäiseen pakuun eivätkä juurikaan valittanut.

Retkikuntamme alussa peräänkuulutin myös ampumataitoista väkeä villieläinten varalta. No, niistäkään ei nyt taida olla vaaraa, joten nyt tarvitsisimme pikemminkin hitsaustaitoisia miehistön jäseniä jotka pistäisi Hiacen helmat kuntoon. Olisihan se kiusallista jos virkavalta puuttuisi aluksemme etenemiseen.

Ja mitä tahansa teette, niin älkää herran tähden unohtakaa niitä lampaansuolesta tehtyjä kondomeja. Nähkää, matkan varrella tulemme kohtamaan alkuasukkaita, ja minähän en aio katsoa vierestä kun retkikuntani leviittää kuppaa ja syfilistä ympäri eurooppaa. Siis en todellakaan aio.

Teidän,
Retkikunnan johtaja,
Casper G. Stroemman

4 comments:

Anonymous said...

näin luonnontieteilijänä huomauttaisin että kuuttien hengitysaukot ovat jään ympäröimiä, mikä taas saattaa purjehtimista Iberialaisella aluksella hengityauon ääreen vähän haitata.

suosittelen joko jäänmurtajaa tai nuottaa jolla voitte nostella avoimesta merestä kaskelottia, delfiiniä, miekkavalasta ja manaattia, eikä tarvitse sinne ahtojäihin puskea.

Jussi S.Karjalainen said...

Kiitos ammattimiehen vinkistä!

Retkikunnan puolesta Jussi Z. Carelian

Anonymous said...

Kyllä me olemme hyvissä käsissä! Tahdon jo nyt kiittää Casper G-String Stroemmania siitä, että matkalla Amerikkaan tulemme kuin vahingossa valloittaneeksi kaikki muutkin mantereet! Olen jo myynyt kaikki metsästysvehkeeni ja sijoittanut koko omaisuuteni hitsausvälineisiin. -Ei Jussi turhaan kutsu minua Hamelnin hitsipillipiipariksi!

PS. Rouvani muistuttaa, että jos hankkiutuu raskaaksi niin valtio toimittaa sekä miehille ja naisille tarkoitettuja kortsuja (sekä liukkaria) ilmaiseksi äitiyspakkauksessa.

Jussi S.Karjalainen said...

Kiitos ammattimiehen vinkistä!

Retkikunnan puolesta Jussi Z. Carelian