Thursday, 15 September 2011

Junior Estebanista

Junior Esteban -lehden esipuhe
Kirjoittanut Bo Hager

Lehti lapsille ei olisi lehti lapsille ilman kunnon sarjakuvaa. Mutta tässäpä lehdessä ei sellaista vielä vähän aikaa sitten ollut. Päätimme kokeilla ennakkoluulottomasti uutta lähestymistapaa: kutsuimme toimitukseen joukon ekaluokkalaisia tekemään sellaista kanssamme. Uskoimme että homma toimisi niinkuin sinfoniaorkesteri: jokainen pieni soittaja toisi oman panoksensa kokonaisuuteen josta siten kuin itsestään syntyisi hieno teos. Itse toimisin kapellimestarina joka hienoviritteisesti ohjaisi teoksen luomisprosessia.

No morjens.

Ensinnäkin 100 % lapsista eivät osanneet piirtää. Ja ne jotka kaikesta huolimatta sai jotain aikaiseksi tuhersivat poikkeuksetta jonkun Karvisen… hei haloo, jos haluan Karvisen saksin sen päivän sanomalehdestä.
Käyttääkseni jälleen vertauskuvaa musiikin maailmasta: ette usko mitä ”tuubaa” lapset suolsivat. Suurin osa oli totta puhuen ihan ”hanurista”.


No. Mitä tekee kapellimestari jos soittajat eivät kerta kaikkiaan osaa soittaa? Hän tarttuu tietenkin itse instrumenttiin. Siispä annoin kynäni heilua kuin tahtipuikon konsanaan, ja tuloksen näette tästä lehdestä: Muumipapan ja Barbapan seikkailut ovat minun sinfoniani teille.

Ei uskoni lapsiin tämän myötä tietetenkään mihinkään ole hävinnyt: he ovat jatkossakin enemmän kuin tervetulleita nauttimaan lehdestämme.

Mutta vain lukijoina.

Helsingissä syyskuussa 2011
Bo Hager, päätoimittaja

No comments: