Saturday, 26 February 2011

Leluautojen parivertailu

Superkasin testissä on tällä kertaa vuorossa leluautojen parivertailu.

Kumpi on parempi, Lego vai Playmobil? Tämä on asia josta oppi-isät ovat kinastelleet jo vuosikymmeniä. Superkasi hankki testiinsä kaksi 90-luvun alun leluautoa selvittääkseen tämän asian kertaheitolla.

Ihan noin lonkalta heittäen Superkasi voi tietenkin heti ilmoittaa että Legoauto on parempi. Älkää ymmärtäkö väärin, onhan Playmobiilikin ihan ookoo, mutta voiko sen päälle rakentaa? Ei voi. Onko Playmobilauto osa laajempaa modulijärjestelmää jota pystyy laajentamaan rajattomasti? Ei ole. Onko Playmobilukkeli dorkan näköinen Lego-ukkoon verratuna joka näyttää pieneltä Jake Gyllenhaalilta? On.

Aijaij. Näyttää pahasti siltä että Legoauto tulee voittamaan tämän testin.


Meinaan, katsokaa tämänkin tyypin ryhdikästä olemusta? Ei puutu kuin pikkuinen turvavyö niin herra Playmobil voi mennä ajelulle ja tunnollisesti käyttää pieniä sivuvilkkujaan joka kadunkulmassa.

Arvatkaa missä tämännäköinen kaveri voisi olla töissä? Katsastusaseman kahviossa! Sitten se voisi katsastuttaa autoaan vaikka joka päivä jos siltä tuntuisi. Ja varmasti katsastaisikin.

Legoauton kuljettaja sen sijaan ei valitettavasti juuri nyt ole ehtinyt katsastaa autoaan vähään aikaan koska tuli pari kiirellistä juttua. Ja miksi olisi katsastanut, sehän on leluauto?

No, kiinnostavaa on joka tapauksessa että autot ovat sinänsä yllättävän samankaltaisia ollakseen eri merkkisiä, aistikasta puna-keltaista väritystä myöten.

Ai niin, onhan sinulla Playmobiilikuljettaja varmasti pikkuinen käsijarrusi päällä? Ettet vaan törmää Legoautoon kun oletten noin lähellä toisianne keulat vastakkain?

Ajoasento Playmobilautossa on hyvä ja ryhdikäs. Oikein ryhdikäs. Herran tähden, rentoutuisit vähän?

Legoauton asennossakaan ei ole mitään vikaa. Okei, vertailu on vähän epäreilu koska lego-jakegyllenhaalilla ei varsinaisesti ole raajoja, mutta et nyt jaksaisi itkeä siitä?

Molemmissa autoissa on kunnon vetokoukku. Playmobilautossa se on jostain syystä jousitettu ja liikkuu hieman sivusuunnassa, samalla tavalla kuin juuri puhjennut hento lehden nuppu saattaisi havista kevättuulessa.

Lego-autossa taas on kunnon koukku jolla voi vetää kokonaisen letkan hevostrailereita tai vaikka kokonaisen pyörillä kulkevan legotalon. Se on suunniteltu käyttöä varten.

Playmobilautossa on lisäksi pieni syvennys kuljettajan takana missä kuljettaja voi kuljettaa pientä kissanpentua, pillimehua ja ylimääräisiä housuja jos vaikka kesken matkan tulisi pissat housuihin.

Tai no, eihän näillä hahmoilla sinänsä ole vaatteita, mutta ehkäpä siinä voisi sitten pitää pientä yskänlääkepulloa? Köh köh, jos vaikka rupeaa yskittämään?

Playmobil-autossa on tehokkaat valot ja hyvä näkyvyys eteen. Jestas sentään että onkin hyvä näkyvyys. Olisiko kuitenkin turvallisempaa jos sinulla olisi pikkuriikkiset silmälasit päässä? Pitäisikö meidän piirtää sellaiset sinulle tussilla?

Lego-ukkeli sen sijaan istuu syvällä autossaan, tukevasti. Onko autoon helppo nousta/laskeutua? Ei siitä kannata tehdä ongelmaa.


Legoauton maavara on myös hieman korkeampi kuin Playmobilautossa. Playmobilkuljettajan onkin syytä ajella kieli keskellä suuta ettei helmat raavi maata. Olethan nyt varmasti varovainen?

LOPPUARVOSTELU

Kaiken kaikkiaan testissä kävi niin kuin ounastelimme: Legoauto vei tällä kertaa kirkkaasti voiton Playmobiilista.

Sitähän voisi tietenkin pisteyttää molempia autoja ja laskea keskiarvoja sun muuta, mutta veikkaisin ettei se mitään muuttaisi ja eiköhän tämä ole aika selvä peli.

Legoauto voitti dynaamisella olemuksellaan ja on selvästi ”leikkijän auto”. Playmobilauton kanssa leikkiessä tulee taas äkkiä mieleen leikkiä hirvikolaria jossa ukkeli singahtaa kuljettajanpaikaltaan ulos ja joutuu koomaan, ja se on sitten sen leikin loppu.

Onneksi olkoon, Lego!

No comments: