Wednesday, 20 February 2008

Pöytäjalkapalloa ulkomailla osa 4

Kuten aikaisemmin on todettu Superkasi ei ole ainoa paikka maailmassa missä pelataan pöytäjalkapalloa; tällä kertaa testissä onkin todellinen harvinaisuus – feministinen pöytäjalkapallopeli.

Femakkofudista päästiin lätkimään vehrevässä Roubaixin pikkukaupungissa pohjoisranskassa, missä Heidi Lunabba ja Freja Bäckman toteuttivat jo jonkin aikaa jatkunutta projektiaan missä he päällystävät asioita feministisellä tapetilla.


Feministisen päytäjalkapallopelin pohjana on kuin onkin aivan tavallinen second-hand jalkapallopeli.


Tosin Frejan ja Heidin käsittelyn jälkeen sitä ei heti tunnista samaksi. Vihreä väri on nyt vaihtunut graafisen mustavalkoiseksi.


Itse pelikokemus oli taide-elämys poislukien hieman töyssyinen ja summittainen, sillä pallon puutten vuoksi jalkapalloa pelattiin rukousnauhan helmellä(!). Tämä toi luonnollisestikin aivan uusia ulottuvuuksia psykologisella tasolla pelattavaan peliin, mutta maallisilta ominaisuuksilta tällainen sorvattu puuhelmi on kuitenkin kehno.

Voidaankin asettaa kysymys josko ei peli olisi ollut pelattavampi ilman feminististä käsittelyä?

Olisi.

Lisää jalkapalloilun ja naiseuden suhteesta on luettavissa Heidi Lunabban kotisivuilta missä kannattaa klikata 'Projekteja' ja 'Women's Football Team'.

No comments: