Thursday 5 July 2007

Arvosteltu: Sawat Deen alkukeitto


Pyöreiden asioiden arvostelu jatkuu Superkasilla. Tällä kertaa vuorossa on Kolmannen linjan thaimaalaisen ravintolan, Sawat Deen, alkukeitto.

Heti alkuun polemiikkia herätti keitossa lilluva palanen joka näytti ja maistui siskonmakkaralle, mutta saattoi olla vaikka tofua. Toisaalta: Jos tilllihan lihapalaset korvattaisiin soijalla olisiko lopputulos erilainen? Keitossa lillui myös maissia joka vei elävästi ajatukset Herne-maissi-paprika sekoitukseen, joka tunnetaan keskuskeittiön keittäjien kesken termillä HeMaPap.

Ehkä onkin syytä kyseenalaistaa alkukeiton funktio lounaan kentässä? Tottahan on että se luo ylellisyyden illuusion arkilounaassa - kun vielä lisätään diiliin kupin pihisevää sumppia - mutta eikö 'vähemmän on enemmän'-dogmaa voisi myös soveltaa lounasmaailmaan menestyksekkäästi?

Pääruoka oli tosin erinomaista. Bravo!

No comments: