Tuesday 12 June 2007

Lady Liberty 25.5.2007



Pitsa henkisenkasvun apuvälineenä

Näin heti alkuun täytyy pahoitella tämän pitsa-arvion pitkää toimitusaikaa. Kenties tämä tilanne kuitenkin vaati pidempää tutkiskelua ennekuin korianterin salat aukenivat. Jo lähtökohdiltaan tilanne oli poikkeava: iso seurueemme ei ollut mahtua sisään ravitolan tiloihin - päädyimme ahtautumaan tapojemme vastaisesti ovea lähinnä olevaan pöytään. Libertyä odotellessa keskustelimme vierailevan tähden Karoliinan kanssa maamme nykyteatterin tilasta mm. Kajaanin kaupunginteatterin johdosta, romaanikirjallisuuden sovittamisesta näyttämölle sekä muista tärkeistä asiaan liittyvistä seikoista.

Pitsojen saavuttua kaikki jatkui kuitenkin tavalliseen tapaansa: tyytyväisinä hymisteltiin ja kiiteltiin tasaista paistotulosta. Mutta sitten yllättäen suuri gongi soi: Peki menetti äkillisesti - vaikkakin vain hetkellisesti - kuulonsa voimakkaan ääni-ilmiön seurauksena. Muut eivät tätä ääntä kuitenkaan kuulleet - joten päädyimme teoriaan että gurumme näki sopivaksi johdattaa Peki seuraavalle tietoisuudentasolle pitsan avulla. Kenties Lady Liberty viittaa myös Liberty Bell:n eli "vapaudenkelloon" joka kumahtaa jonkun ruokailun yhteydessä. Askel pitkällä matkalla on otettu - toivottavasti oikeaan suuntaan.

1 comment:

Jussi S.Karjalainen said...

Elkäämme unohtako, että Peki menetti hetkeksi myös ajan ja paikan tuntemuksen, eli tavallaan katosi henkisesti meidän ulottuvuudestamme. Ja mitä tarkoittaa se, että minäkin kuulin sen äänen?

Jussi, alakerrasta